سازمان اقدام آشکار جهانی

عکس از گیلگمیشان

عکس از گیلگمیشان

سه کتابچه «سلامت روان اقلیت‌های جنسی»، «برون‌آیی یا آشکارسازی»، و «ترمینولوژی جنس و جنسیت»، مجموعا یکی دیگر از پروژه‌های حمایت شده در برنامه همیاری مالی «سازمان اقدام آشکار» است. این سه کتابچه توسط نشر گیلگمیشان، مستقر در تورنتو، کانادا منتشر شده‌اند.

گیلگمیشان یک انتشارات تخصصی در حوزه مسائل دگرباشان جنسی ایرانی است. برای مطالعه بیشتر درباره گیلگمیشان، اینجا را کلیک کنید. مجله حقوق ما نیز، که یک مجله تخصصی در زمینه حقوق بشر در ایران است، در شماره بیست و سوم خود، به معرفی این جزوات پرداخته است.

کتابچه «سلامت روان اقلیت‌های جنسی»، اولین کتابچه از این مجموعه است که در سی و چهار صفحه، توسط هوداد طلوعی، کارشناس ارشد روان‌شناسی نوشته شده است. نبود شناخت درست از جامعه اقلیت‌های‌ جنسی، در نزد متخصصان اعصاب و روان باعث شده که حقوق بسیاری از دگرباشان جنسی در ایران نادیده گرفته شود. بسیاری از دگرباشان جنسی برای شناخت خود به افراد متخصص مراجعه می‌کنند اما به جای دریافت راهنمایی درست از سوی متخصصان، تحت درمان‌های آسیب‌رسان قرار می‌گیرند. در کتابچه «سلامت روان اقلیت‌های جنسی» به معرفی حساسیت‌های دگرباشان جنسی پرداخته شده است و ترس‌ها و نگرانی‌های آنها تحت بررسی قرار گرفته است. این کتابچه را از اینجا دانلود کنید.

کتابچه دوم «برون‌آیی یا آشکارسازی»، مجموعه‌ای بیست و هفت صفحه‌ای است که مطالب آن توسط میلاد شارعی از منابع معتبر گردآوری شده است. این کتابچه خلاصه‌ای جامع از خطرات و فواید آشکارسازی و همچنین راهنمایی‌هایی برای دگرباشان جنسی است که چطور در صورت نیاز، خود را به اطرافیان‌شان معرفی کنند. با توجه به خطراتی که در ایران برای دگرباشان جنسی از لحاظ برخورد قانونی و فرهنگ حاکم بر جامعه وجود دارد، اکثر این افراد مجبور هستند گرایش جنسی و یا هویت جنسیتی خود را از اطرافیان‌شان مخفی نگه دارند. این مسئله آسیب‌های زیادی به فرد و اطرافیان آن‌ها و جامعه می‌رساند. این کتابچه را از اینجا دانلود کنید.

کتابچه سوم «ترمینولوژی جنس و جنسیت»، نام دارد که در بیست و هفت صفحه، توسط یاس آسمون، گردآوری و ترجمه شده است. در این کتابچه به معرفی و تعریف مفاهیم گوناگون گرایش جنسی و هویت جنسیتی به صورت ساده پرداخته شده است تا قابل فهم برای عموم افراد با درجات مختلف آگاهی نسبت به این حیطه‌ باشد. با توجه به افزایش اطلاع‌رسانی در رابطه با اقلیت‌های جنسی، و حضور پررنگ‌تر و روزافزون این اجتماع، ضرورت وجود یک واژه‌نامه ساده اما فراگیر در این حوزه به شدت احساس می‌شد. کتابچه‌ی سوم تلاشی برای پر کردن این ضرورت است و مخاطب آن به صورت نیمه‌حرفه‌ای خبرنگاران و در کنار آن خانواده‌های اقلیت‌های جنسی،افرادی که جویای شناخت بیشتر در این حیطه هستند و یا در حال کنکاش در رابطه با شناخت گرایش جنسی و یا هویت جنسیتی خود هستند، است. این کتابچه را از اینجا دانلود کنید.

*این پروژه با حمایت مالی سازمان اقدام آشکار جهانی، انجام شده است. این سازمان، مسئولیتی در قبال محتوا و اطلاعات مندرج در این پروژه را ندارد.