سازمان اقدام آشکار جهانی

صحبت از زندگی همجنس‌گراها و اینکه آنها در زندگی‌شان چه می‌کنند یا چه باید بکنند تا زندگی بهتری داشته باشند، هم به جامعه کمک می‌کند که مردم خود را بهتر بشناسد تا برای مشکلات پیش‌رو برنامه بهتری بریزد و هم ترس برخاسته از غول ساخته شده از همجنس‌گرایی را از بین می‌برد. همچنین این فرصت به وجود می‌آید تا همجنس‌گراها دغدغه‌ها و تجربیات خود را در اختیار دیگرانی قرار دهند که می‌خواهند زندگی بهتری داشته باشند. اینکه در ازدواج همجنس‌گراها چه مسائلی نهفته است و در ایران همجنس‌گراها چه مشکلاتی دارند، وضعیت تحصیلی و حقوقی آنها به چه گونه‌ای است، همه و همه با تحلیل زندگی و موانع پیش‌روی آنها به دست می‌آید.

۱. لزبین‌ها

لزبین‌ها یا زنان همجنس‌گرا در ایران معمولا زندگی پیچیده‌تری را نسبت به زنان دیگر تجربه می‌کنند چرا که غیر از مردسالاری، ممکن است قربانی هوموفوبیای اطرافیان خود نیز بشوند. این بحران که زندگی کاری و شخصی این افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد ممکن است منجر به جدایی و فراموشی قسمتی از جامعه در استفاده از انرژی و توانایی‌های فرهنگی و اجتماعی این عده از زنان شود. ضمن اینکه آنها حقوقی دارند که به واسطه انسان بودن خود، محق داشتن آن حقوق هستند. لزبین‌ها همچنین در روابط عاطفی خود ممکن است قربانی کمبود آگاهی و مهارت زندگی شده باشند. این فرصت باید برای لزبین‌ها به رسمیت شمرده شود که در عرصه جامعه حضور پیدا کنند و بتوانند زندگی مستقل و اجتماعی خودشان را تشکیل دهند.

۱-۱. روابط سنتی و لزبینیسم

زنان دگرجنس‌گرا ممکن است به علت فضای بسته، شیوع مردسالاری، نفرت از شوهر و جنس مذکر و نبود نهادهای حمایتی کارآمد، در مقاطعی از زندگی به جنس موافق خود روی بیاورند. آیا آنها لزبین هستند یا خیر، این یک پدیده اجتماعی است که می‌تواند خانواده‌ها و زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. این عوامل باید آسیب‌شناسی شده و در رفع آنها جهد نمود.

۲. گی‌ها

شاید بتوان به صراحت گفت که شرایط همجنس‌گراهای مرد یا گی‌ها در ایران، برای زندگی کردن مشکل است. کمبود آگاهی‌رسانی‌ عمومی که این افراد را به شناخت حقیقی از خود برساند در زندگی اکثر گی‌ها اثرات خود را بروز می‌دهد. شاید غیر از آن عده که با جستجو در فضای مجازی، اطلاعاتی درباره خویشتن کسب می‌کنند، گی‌ها دیگر سالیان سال با احساسات عاطفی و جنسی خود نسبت به همجنس، درگیر بحرانی درونی بشوند. پس از آن، رفتار خانواده‌ها و اطرافیان و جامعه نسبت به این افراد، می‌تواند فرد را در زندگی به پرتگاه خودکشی برساند. نهایتا رفتار دولت و نظام قضایی نسبت به گرایش جنسی و تصویب قوانین تبعیض‌آمیز همجنس‌گراستیزانه در سطح وسیع و اجرای حکم شلاق و اعدام و حبس، خیلی از افراد گی را در موقعیت دشوار قرار می‌دهد.

روابط شخصی گی‌ها با همجنس‌هایشان نیز، ممکن است به دلیل عدم آموزش صحیح در برقراری رابطه با شریک جنسی یا عاطفی، دست‌خوش تحولاتی جدی و منجر به صدمات جسمی و روانی شود. گی‌ها همچنین با وجود همه مشکلات پیش پای‌شان مانند انسان‌های دیگر به مراحل و مدارج موفقیت می‌رسند. می‌توان زندگی آن‌ها را شناخت و نسبت به آینده دیدی وسیع‌تر به دست آورد.

۱-۲. روابط سنتی

گی‌ها (مردان همجنس‌گرا) غیر از آنهایی که در سطح وبلاگ و اینترنت و رسانه‌های خارجی و غیره فعالیت می‌کنند، افرادی از جامعه را نیز شامل می‎شوند که شاید هرگز پیش خود نپندارند که ممکن است همجنس‌گرا باشند یا اصلا مفهومی روشن از همجنس‌گرایی‌شان داشته باشند. این افراد ممکن است روابط خود را بر مبنای سنت جاری در جامعه و بر اساس شنیده‌هایشان از افراد نامطلع، دنبال کنند. برای مثال، روی آوردن به دستشویی‌های عمومی و پارک‌ها می‌تواند یک نمونه باشد. اینکه یک نوجوان یا جوان هنوز تنها راه جستجو برای رابطه با همجنس را کف خیابان یا کنج پارک می‌داند، نشان از نبود مراجع آگاهی‌سازی و فرهنگ‌سازی صحیح در وسعت کلان است.